12 May 2012

Tomb Rader 2
Nivo 4: Opera House (Zgrada Opere)



KANAL: Sa prethodnog nivoa skliznuli ste na dok iznad još jednog kanala. Hodajte pažljivo po ovom doku da ne zakačite veliku drvenu kutiju koja se na doku ljulja. Krenite oprezno u levo, i hodajte do ivice platforme sa kutijom. Treba da izvedete veliki dijagonalni skok sa Akcijom u pravcu bele betonste platforme na susednoj zgradi. Stanite što više u desno, što bliže kutiji, a da vas ona ne zakači. Potom izvedite hop unazad pa veliki skok i uhvatite se za ivicu platforme. Popnite se na nju, i okrenite se unazad u pravcu platforme sa kutijom. Potom pogledajte na stazu direktno ispod ove platforme. Izvadite pištolje i ubijte jednog plaćenika koji ima pištolj, sa relativno bezbedne udaljenosti. Uskočite u kanal ispod i plivajte prema toj platformi. Plaćenik je ispustio okvire za Automatske pištolje, tojest Automatske pištolje, ako ih ranije niste uzeli. Potom uskočite u kanal i plivajte u krajnji levi ugao, gde se nalazi jedan stepenik sa merdevinama.

Merdevinama se popnite do prve platforme sa desne strane. Tu siđite s merdevina, okrenite se prema kanalu i skočite u vis da se uhvatite za ivicu terase iznad. Na toj terasi naći ćete prekidač koji otvara jedan kapak nedaleko odatle (u cut-sceni videćete jedan ključ i jednog zlikovca koji ga čuva). Skočite nazad na merdevine i odmah skočite sa merdevina unazad da padnete na platformu iznad. Sa ove platforme izvedite veliki skok na belu betonsku stazu na zgradi preko puta. Idite levo do ivice i izvedite veliki skok sa Akcijom da se uhvatite za ivicu drvene platforme sa pokretnom kutijom. Dok Lara visi na ivici, pomerite je skroz do ugla u levo, pa se popnite na platformu, gde ste bezbedni od kutije. Okrenite se u mestu u levo i dijagonalno skočite na krov prema otvorenom kapku (tokom skoka držite pritisnut kursor Napred da Lara ne bi skliznula niz krov u kanal, već upala kroz kapak). Brzo ubijte jednog zlikovca sa pajserom i uzmite Ukrašeni ključ (Ornate key).

Krenite prema stepeništu s leve strane i ubijte još jednog zlikovca sa pajserom. On će ispustiti MM. Stepenište vodi nazad do onog prekidača od maločas, pa se opet popnite na gornju terasu i skočite nazad na belu platformu preko puta. Opet velikim skokom sa Akcijom skočite prema drvenoj platformi sa pokretnom kutijom, pomerite se u desno i popnite se na platformu gde vas kutija ne može zakačiti. Idite napred do drugog kraja drvene platforme i skočite na ravni deo krova susedne zgrade. Odatle skočite dijagonalno u levo na sledeći ravni blok krova. Uhvatite se za ivicu ovog bloka, pomerite Laru u levo tako da visi iznad prozora, i pustite Akciju. Odmah pritisnite Akciju opet da se Lara uhvati za ivicu prozora (ova tehnika zove se Dvostruki hvat). Popnite se u prozor, razbijte ga pištoljima i hodajte preko polomljenog stakla. Hodajte u krajnji levi ugao gde se nalaze merdevine, i popnite se njima do vrata sa ključaonicom (pazite da greškom ne upadnete u kanal na ovom mestu, jer je to ćorsokak, i morali biste da učitate neku od ranije snimljenih pozicija). Otključajte vrata, i idite do sledećih merdevina, koje vode na krov Opere.

KROV: Sačuvajte poziciju pre nego što pokušate da pređete porušeni krov od klimavih platformi. Potom izvedite veliki skok na prvu nestabilnu platformu, trčite brzo na drugi kraj, skočite iz trka na drugi deo krova, pretrčite preko nestabilnih platformi malo dijagonalno u desno, i sa ivice iz trka skočite na stazu u desnom uglu, koja je stabilna. Popnite se na viši deo staze. Sledite je do drugog kraja. Sa desne strane nalazi se prolaz ka kupoli Opere. Sa ovog otvora ubijte jednog plaćenima sa pištoljem koji stoji na kupoli i puca na vas.

Kada siđete na kupolu ispod, pojaviće se jedan zlikovac sa bejzbolkom i dva dobermana. Možete ih ubiti na uobičajeni način, a možete i da iskoristite malu taktičku prednost. Naime, nemojte silaziti na kupolu iz prolaza, već se okačite za ivicu prolaza. Potom se popnite nazad u prolaz i sačekajte da se zlikovac sa psima pojavi. Sada raščistite vazduh ne trošeći medipakove ni bolju municiju. Ako se oni budu udaljili pre nego što ih ubijete, namamite ih opet na isti način i ponavljajte postupak dok ih ne ubijete. Potom pokupite ono što su zlikovci ispustili: VM i okvire za Automatske pištolje. Krenite potom dijagonalno preko kupole, prema krajnjem levom uglu, i ubijte što efikasnije dvojicu plaćenika sa pištoljima. Oni će ispustiti MM i kutiju sačme. Kad siđete sa kupole na beton, pazite da ne upadnete u četiri rupe sa polomljenim staklom koje se nalaze uza svaki zid oko kupole.

U krajnjem levom uglu nalazi se povišena niša sa kutijom koja se ljulja. Treba da skočite sa kupole prema ivici ove niše. Stanite na ivicu kupole koja se nalazi levo od isturenog dela kupole koji je najbliži niši. Ako ste u pravom položaju, Lara će biti okrenuta prema niši levo od kutije, a ne prema kutiji. Odatle možete velikim skokom sa Akcijom da se uhvatite za ivicu niše i popnete se u nju, a da vas kutija ne zakači. Upadnite u rupu u uglu i nađite dugme na zidu. Ono otvara kapak blizu kupole. Iz prostorije ispod kupole izaći će jedan plaćenik sa pištoljem i jedan zlikovac sa pajserom. Ubijte ih i uzmite kutiju sačme od njih. Potom siđite kroz kapak u prostoriju ispod kupole.

KONTROLA RASVETE: Ovde ćete videti dva prekidača, ali desni prekidač ne radi, jer na razvodnoj tabli nedostaje jedno strujno kolo. Dakle, možete da upotrebite jedino levi prekidač, koji otvara kapiju pored Lare. Kroz tu kapiju se spustite na stepenište ispod. Savetujem da koliko još sad aktivirate veliku kamenu kuglu, jer kasnije ćete morati ovde da se vratite, pa može jako neprijatno da vas iznenadi, ako to sada ne učinite. Zapazite jedan otvor zatrpan ciglama blizu mesta gde ste pali iz Kontrole rasvete. Odatle dolazi kamena kugla. Trčite niz drvenu kosinu ispred tog otvora, skoro do suprotnog zida, i skrenite u desno, na sigurni deo poda. Kada se kugla bezbedno zaustavi, nađite dugme na zidu na polovini kosine, i pritisnite ga. Kapija Kontrole rasvete će se opet zatvoriti, i sada možete da se popnete uz merdevine, pa preko kapije, u otvor sa leve strane. Pre nego što se spustite na četvrti nivo Opere, sačuvajte poziciju.

OPERA, SALA: Pravo ispred Lare zapazićete jedan džak sa peskom koji visi sa plafona. Da, kao što ste i pretpostavili, to je zamka. Ako Lara stane ispod njega, on će pasti na nju i ubiće je. Imajte to na umu, jer će kasnije biti još ovakvih džakova. Za sada, spustite se sa ivice ulaza na pod, da ne aktivirate džak prerano. Vrata ulaza će se zatvoriti za vama. Krenite u levo i ubijte jednog plaćenika sa pištoljem koji sa sobom nosi MM. Ako želite, prođite brzo ispod džaka sa peskom da ga oborite, da kasnije ne biste zaboravili na njega. NAPOMENA: Postoji nekoliko načina da pređete ovaj nivo, a ovde je opisan način sa najmanje vraćanja, mada nije neophodno da ga sledite u potpunosti. Takođe, postoji i jedna ogromna prečica koja vas odavde može odvesti skoro na kraj nivoa, ali je ja ovde neću opisati. Ako nađete tu prečicu sami, znajte da ćete u tom slučaju propustiti da sakupite tri tajne, kao i dosta municije i medipakova.

Nemojte ulaziti u prolaz iz koga je došao plaćenik, jer za sada ne možete da upotrebite lift koji se tamo nalazi, već se vratite nazad i idite u desni kraj. Dvostruka vrata na ovoj strani otvoriće se automatski i dočekaće vas još jedan plaćenik sa pištoljem u pratnji psa. Ubijte ih pa idite na deo platforme levo od vrata. Tu se okrenite prema suprotnoj strani dvorane i locirajte jednog plaćenika sa pištoljem koji patrolira na nivou ispod. Možete da ga ubijete sa ovog mesta, na bezbednoj udaljenosti od njega. Ako Lara neće da nanišani na njega, jer je suviše daleko, idite malo u levo i stanite blizu male žute ograde, i probajte odatle da ga ubijete.

Sledeću grupu neprijatelja takođe možete da izazovete da se pojave, i potom da ih ubijete sa bezbedne distance, što je mnogo bolje nego direktno suočavanje i gubitak energije i bolje municije. Da biste to uspešno izveli, na ovom nivou idite do ivice velikog kvadratnog otvora u podu, blizu vrata kroz koja su ušli poslednji neprijatelji. Tu se okačite za ivicu otvora i visite tako dok ne čujete kako se vrata na nivou ispod otvaraju. Potom se popnite na četvrti nivo i kroz isti otvor skočite na platformu odmah ispod otvora. Jedan zlikovac sa pajserom u pratnji dva psa sada se pojavio na prvom nivou. Ubijte ih sa trećeg nivoa, pa se spustite na drugi nivo, a potom i na prvi nivo (prizemlje).

Kad siđete, pretrčite na drugu stranu dvorane, preko stepeništa koje vode u bazen, da aktivirate jednu kamenu kuglu i da se sklonite na bezbedno od nje. Potom ubijte jednog plaćenika sa pištoljem koji se pojavljuje na bini, uzmite VM od onog prethodnog zlikovca, a od ovog plaćenika koga ste sad ubili uzećete municiju nešto kasnije. Za sada, ako ste licem okrenuti prema bini, idite u levi kraj dvorane i kroz četvrtasti otvor se popnite na drugi nivo. Idite još u levo do same ivice ove platforme i skočite sa ivice sa Akcijom da se uhvatite za ivicu trećeg nivoa u samom uglu. Skočite unazad na glavni deo platforme i uzmite dva okvira za Automatske pištolje od mrtvog plaćenika. Potom uđite kroz prolaz s leve strane (ako ste licem okrenuti prema bini).

OKNO SA BAZENOM: Siđite na niži stepenik i sa njega skočite sa Akcijom pravo napred da preskočite bazen na dnu okna. Odmah ubijte jednog plaćenika sa pištoljem i dva pacova u hodniku. Potom idite do ivice okna i pogledajte naniže. Ubijte još jednog pacova na platformi ispod. Za sada ne uskačite u bazen jer su vrata tu još uvek zatvorena, već idite kroz hodnik uz stepenište, ubijte usput jednog psa i razbijte prozore s desne strane da uđete u svlačionicu opere.

VENTILACIONI TUNELI: Spustite se bezbedno na pod svlačionice i na drugoj strani otvorite vrata pomoću prekidača. Skliznite niz kosinu prema ventilatoru i u poslednjem trenutku preskočite ventilator i uhvatite se za ivicu ispre. Popnite se i uzmite Ukrašeni ključ (Ornate Key). Potom se popnite uz dva bloka od cigle sa desne strane. Okrenite se unazad u pravcu iz kog ste došli i skočite u levu stranu na kosinu. Skliznite skoro do kraja i uskočite u tunel. Ubijte jednog pacova i skrenite levo za ugao. Hodajte do ivice tunela. Tu izvedite veliki skok da preskočite kosinu i padnete u tunel sa ventilatorom. Udaljite se hodajući unazad do ivice tunela, pa skočite običnim skokom u gornji tunel sa ventilatorom. Opet se hodajući udaljite unazad do ivice tunela i skočite običnim skokom u tunel iznad.

Pre nego što uđete u sobu sa pokretnom drvenom kutijom, okrenite se unazad u pravcu iz kog ste došli. Sa ivice tunela izvedite običan skok sa Akcijom da se uhvatite za ivicu sledećeg tunela. Popnite se i hodajte prema zmaju od žada (tajna #1) da vas ne bi potkačio ventilator iza zmaja. Potom se vratite nazad i skočite sa Akcijom iz tunela u prostoriju sa kutijom.

Za početak, odvucite kutiju za jedno polje od zida, obiđite je i otvorite vrata pomoću dugmeta na zidu. Potom odvucite kutiju za jedno polje u levo, da biste potom mogli da je odgurate kroz vrata u svlačionicu. Gurajte kutiju u svlačionicu sve dok bude mogla da se gura. Potom se popnite do prozora iznad kutije, raznesite staklo i povucite kutiju unutar ove prostorije prema sredini, pa napolje na sims, da stoji pored prve kutije. Potom iz sobice izgurajte drugu kutiju da stoji na prvoj kutiji. Siđite na pod svlačionice, popnite se na kutije sa višeg dela poda, pa ubijte jednog zlikovca sa pajserom. Vratite se kroz tunel do okna sa bazenom. Sa ivice skočite običnim skokom sa Akcijom na stepenik iznad, pa se vratite u salu opere (treći nivo). Idite desno, do kraja platforme, i upotrebite ključ koji ste našli u ventilacionim tunelima da otključate vrata. Taj prolaz vodi nazad ka Kontroli rasvete, i upamtite ova vrata, jer će vam kasnije zatrebati. Za sada ne idite kroz njih, već se spustite na donji nivo, pa na prizemlje sale.

POZORNICA: Preplivajte preko potopljenog dela dvorane i popnite se na pozornicu pomoću jedne potopljene kutije. Ostanite za trenutak na tom mestu dok sa tavanice ne padne jedna vreća sa peskom. Otrčite na levo, ubijte jednog psa a potom i jednog zlikovca sa pištoljem koji se nalazi na drugoj strani bazena. Pokupize okvire za Uzi od mrtvog zlikovca koga ste još ranije ubili, pa uđite u malu prostoriju s leve strane pozornice. Upotrebite prekidač na razvodnoj kutiji da otvorite jedna vrata na drugoj strani pozornice. Vratite se na binu i osmotrite je. Locirajte jedan zatvoreni podni kapak na pozornici, i dve vreće peska direktno iznad njega. Projurite preko tog kapka da oborite te vreće i sklonite im se sa puta. Potom uđite u niži prolaz na desnoj strani pozornice.

Tu će vas toplo dočekati dva zlikovca sa pajserima. Ne ulazite dublje u tu prostoriju, već se povucite nazad na pozornicu, pa ih tu ubijte. Jedan od njih će ispustiti VM, a drugi ne nosi ništa (stoka pokvarena). Potom oprezno uđite u prostoriju odakle su oni došli i projurite pravo napred duž desnog zida da aktivirate jednu vreću s peskom. Još jedna vreća nalazi se uza levi zid, baš pored pukotine u zidu za koju treba da se uhvatite. Projurite duž tog zida da oborite i tu vreću, a potom izađite iz prostorije nazad na pozornicu.

BEKSTEJDŽ: Ovoga puta popnite se u ulaz iznad onog iz kog ste upravo izašli. Oprezno hodajte preko polomljenog stakla i idite do kraja drvene platforme, čiji je zadnji deo podignut uspravno. Tu se okrenite u levo i iz zaleta skočite da se uhvatite za najniži deo pukotine u zidu. Verite se u levo dok Lara ne bude mogla da se popne u nišu, pa se popnite do prekidača i upotrebite ga da spustite podignutu drvenu platformu. Iz zaleta skočite sa ivice niše nazad na drvenu platformu, pa idite levo preko sada spuštene platforme. Iz zaleta skočite sa Akcijom prema platformi u uglu sa leve strane, pa se popnite u nišu iznad nje. Ubijte odatle jednog pacova koji se kreće na najvišoj drvenoj platformi u glavnoj prostoriji. Potom iz niše skočite velikim skokom sa Akcijom prema najvišoj platformi i popnite se na nju.

Idite desno i oprezno osmotrite vreću sa peskom koja ne pada, ali se ljulja. Tempirajte skok mimo ove vreće kada se ona pomeri u suprotnu stranu. Idite pravo napred do ivice drvene platforme. Još jedna vreća se ljulja na sledećoj platformi sa leve strane, a vi skočite sa centralne drvene platforme na drvenu platformu desno od te vreće. Potom dijagonalnim skokom preskočite strmi deo platforme u levo, gde se nalazi još jedan prekidač. Upotrebite ga da otvorite onaj podni kapak nazad na pozornici. Idite dalje kroz tunel sa prekidačom, skliznite niz kosinu i pred kraj skočite sa kosine da upadnete kroz kapak u vodu. Ili, ako vam ovaj skok predstavlja problem, spustite se niz drvene platforme kao što ste se i popeli, i vratite se na pozornicu.

POTOPLJENI PODRUM ISPOD POZORNICE: Upalite baklju ako vam je suviše mračno dok ste u ovom podrumu. Idite na drugu stranu spuštenog kapka, i skrenite u prvi hodnik s leve strane, odmah posle vreće s peskom koja je ranije pala odozgo u vodu. Opet skrenite levo u sledeći hodnik, pa plivajte niz potopljeno stepenište u krajnjem levom uglu. Plivajte pravo napred i naviše prema površini vode, popnite se u plićak na stepenik s leve strane i nađite prekidač na zidu. On otvara jedna vrata nazad u operskoj sali. Opet siđite u dublji deo i ovog puta plivajte kroz mali otvor koji se nalazi s leve strane (kroz otvor sa desne strane ste došli). Na kraju tog tunela naći ćete srebrnog zmaja (tajna #2). Vratite se nazad kroz tunel do dubljeg bazena, idite levo uz potopljeno stepenište, popnite se u plići deo i skrenite u hodnik koji vam je sada s desne strane, da se vratite u hodnik sa spuštenim kapkom.

Ako vam je kapak i vreća sa peskom sa desne strane, idite levo, zaronite u dublju vodu i plivajte kroz prolaz desno. Tu plivajte naviše prema površini vode, pa se popnite u jednu nišu sa merdevinama. Obavezno uzmite Kutiju sa sklopkom (Relay box) iz niše s merdevinama, pa se popnite uz merdevine na treći nivo operske dvorane. Odatle skočite sa ivice običnim skokom da se uhvatite za ivicu četvrtog nivoa pravo ispred Lare. Na četvrtom nivou idite napred, pa desno, skroz do kraja dvorane, pa potom levo u ugao gde se nalazi jedan prolaz. U prolazu ubijte dva dobermana. Sa desne strane nalazi se zatvoreni lift sa prekidačem koji još uvek ne radi, i strujnim kolom na zidu ispred lifta.

LIFT: Postavite Kutiju sa sklopkom u strujno kolo lifta da ga popravite. Idite potom do prekidača i pritisnite ga. Lift će se otvoriti, ali ako želite da uzmete treću tajnu, ne ulazite u lift. Sačekajte da se lift spusti, pa skočite dijagonalno u desno da se uhvatite za merdevine u oknu lifta. Popnite se naviše u tunel sa polomljenim staklom, hodajte preko stakla i nađite zlatnog zmaja (tajna #3). Ako ste uzeli i prethodne dve tajne, bićete nagraćeni sa 4 para okriva za Uzi. Sa leve strane nalazi se mala niša sa prekidačem koji otvara vrata u sledećoj niši. Hodajte kroz staklo prema izlazu, uzmite još jedne okvire za Uzi baš ispred vrata (ili Uzije ako ih niste već pronašli), izađite nazad u opersku dvoranu, pa idite desno da se vratite nazad u hodnik sa liftom. Povucite prekidač da vratite lift na gornji sprat, pa ga opet povucite da otvorite lift. Uđite u lift i vozite se njime u prizemlje.

U prizemlju izađite iz lifta u veliku prostoriju i ubijte dvojicu plaćenika sa pištoljima. Od njih ćete dobiti dve kutije sačme. Potom pritisnite prekidač desno od lifta da vratite lift na gornji sprat. Sada možete da uskočite u vodu u oknu sa liftom.

POTOPLJENI PODRUM ISPOD OKNA: Plivajte napred i pa skrenite levo pored rešetke. Na račvanju skrenite u tunel levo, plivajte u potopljenu prostroju sa stepeništem i izronite na površinu. Idite u plićak sa desne strane i uzmite Strujno kolo (Circuit Board) iz vode. Vratite se nazad kroz tunel do raskrsnice, i ovog puta plivajte kroz tunel koji se nalazi pravo napred. Čim uđete u prostoriju, skrenite levo i nađite podvodnu polugu na strujnom kolu na zidu. Povucite je da otvorite rešetku sa desne strane, uđite u ograđeni deo i popnite se iz vode na prvu platformu. Ubijte jednog pacova, pa sa ivice platforme skočite običnim skokom sa Akcijom na sledeću platformu. Tu ubijte još jednog pacova ako ga ranije niste ubili, i popnite se na isti način na platformu iznad. Još jednom, ponovite isti postupak da dođete na četvrtu platformu, i popnite se uz stepenike na treći nivo operske dvorane. Sad možete da se vratite u Kontrolu rasvete. Idite napred prema vratima koja ste ranije otključali, i skočite sa ivice dijagonalno i sa Akcijom kroz otvorena vrata.

KONTROLA RASVETE (opet): Kad siđete u hodnik ispod, idite desno i opet pritisnite ono dugme, da zatvorite vrata koja vode nazad u opersku dvoranu. Popnite se merdevinama u Kontrolu rasvete, postavite Strujno kolo na razvodnu tablu sa leve strane, pa povucite desni prekidač da podignete kulise na pozornici u dvorani. Pogledajte kroz rešetku između dva prekidača, i osmotrite pozornicu: ako vidite crvene simbole na njoj, onda ste ispravno obavili posao. Ako je pozornica i dalje ista kao ranije, povucite desni prekidač još jednom. Kada sve bude kako treba, spustite se merdevinama ponovo u prostoriju ispod, idite do onih vrata kroz koja ste maločas izašli iz dvorane, okačite se za njihovu ivicu na suprotnoj strani i spustite se na prvi nivo operske sale.

POZORNICA (opet): Idite prema potopljenom prostoru za orkestar i pozornici, i sa distance ubijte jednog plaćenika sa pištoljem. Potom preplivajte do pozornice i uzmite njegovu kutiju sačme. Uđite kroz otvorena vrata na pozornici, i pazite da na Laru ne padne vreća sa peskom koja visi baš levo od tih vrata. U prostoriji sa kutijama ubijte dva zlikovca sa pajserima, i jednog dobermana. Jedan od zlikovaca sa sobom nosi i MM, pa ga uzmite. Sada među gomilom kutija treba da nađete jednu koja je pokretna. Idite po podu prostorije do skretanja u levo. Potom između kutija idite do sledećeg račvanja, pa skrenite u levo. Na kraju te staze, sa leve strane, treba da se nalazi pokretna kutija. Povucite je dva puta unazad. Iza kutije naći ćete prekidač na zidu koji otvara jedna vrata visoko iznad pozornice.

Ta vrata koja ste otvorili nalaze se visoko u prostoriji sa kutijama, desno od ulaza (ako ste okrenuti licem prema njemu). Popnite se do tih vrata pomoću kutija, i izađite na belu betonsku stazu visoko iznad pozornice. Kada izađete na ovu stazu, ne idite levo, jer tu pada jedna vreća sa peskom. Idite desno. Ako želite da ubijete jednog zlikovca sa pajserom koji se šetka na pozornici, možete to da učinite odavde, ali za tim nema potrebe. On ionako ne može da dođe do Lare, a vi se nećete više vraćati na pozornicu, i on ne nosi ništa vredno sa sobom.

Sa betonske staze skrenite na drveni deo sa desne strane i spustite se u nižu prostoriju. U krajnjem desnom uglu nalazi se otvor u podu koji vodi ka zatvorenim vratima, kao i otvor iznad ovih vrata. Sa ivice poda skočite da se uhvatite za ivicu gornjeg otvora, i popnite se u njega. Upotrebite prekidač sa desne strane da otvorite dvoja vrata: ona direktno ispod i još jedna vrata na drugoj strani prostorije sa ljuljajućom vrećom. Vrata ispod koristiće vam da se vratite dovde ako omašite predstojeći skok. Da biste skočili mimo vreće koja se ljulja, hodajte do ivice otvora sa prekidačem, pa hodajte u stranu u desno do zida. Izvedite hop unazad odatle (kursor Dole) kao pripremu za veliki skok. Posmatrajte vreću. Kada se vreća pomeri u desnu stranu, potrčite napred i izvedite veliki skok. Lara bi trebalo bezbedno da doskoči do sledećih vrata na drugoj strani vreće. Tokom skoka obavezno pustite kursor Napred, da Lara ne bi greškom skliznula u skladište pre vremena.

SKLADIŠTE: Ako siđete odmah na pod skladišta sa kutijama, čeka vas super jaki neprijatelj sa pištoljima, u pratni dva dobermana. Možete, naravno, direktno da se obračunate sa njim, ako imate dovoljno medipakova za rasipanje, a možete i da upotrebite neke taktičke prednosti. Iz hodnika iznad skladišta okačite se za ivicu otvora i visite na vratima skladišta nekoliko sekundi da namamite ovog zlikovca da se pojavi. Potom se popnite nazad u hodnik, jer on počinje da puca na Laru. Okrenite se prema skladištu, odmaknite se jedan korak unazad od ivice i pucajte u zlikovca odatle, iz duplih pištolja. Zlikovac će jurcati tamo-vamo, ali ako ga Lara jednom uzme na nišan, samo držite Akciju i ona će svaki sledeći put kad joj on opet naiđe na nišan, pucati na njega. Ako zlikovac otvori vatru na Laru, udaljite se još jedan korak unazad dok pucanje ne prestane (i zapamtite da se vreća s peskom ljulja iza Lare i nemojte mnogo da se povlačite unazad).

Kada ga ubijete, treba da skočite dijagonalno običnim skokom mimo kutije koja se ljulja (kada se kutija pomeri u levo) da skočite na naslagane kutije na desnoj strani skladišta. Odatle možete da ubijete ona dva dobermana, ako do sada niste to učinili. Vazduh još nije čist i potrebno je da ubijete još dvojicu plaćenika sa pištoljima sa ove donekle bezbedne visine. Sem toga, dugme koje otvara vrata izlaza, nalazi se na kutijama. Dakle, ne silazite još na pod.

Sa kutije koja se nalazi uz desni zid skladišta, okrenite se prema sredini skladišta. Treba da skočite na kutije u sredini, i skočite običnim skokom na kutije levo od ljuljajuće kutije. Potom treba da skočite na sledeću gomilu kutija pravo napred, s tim što se tu ljulja još jedna kutija. Izvedite hop unazad kao zalet pred veliki skok. Kada kutija počne da se ljulja u levo, potrčite napred i skočite velikim skokom na kutije iza ljuljajuće kutije. Tu se okrenite u levo i skočite velikim skokom na kutije naslagane na suprotnom zidu. Tu pritisnite dugme da otvorite izlaz.

U skladište će ući dva plaćenika sa pištoljima. Možete ih ubiti sa ovih visokih kutija, gde je relativno bezbedno, mada vam treba dosta strpljenja i vremena za to. Možete da se spustite na pod skladišta i obračunate se sa njima na uobičajeni način. Jednom kada siđete na pod skladišta, uzmite tri para mina (ili dva para mina i Minobacač) od velikog zlikovca, i dva para okvira za Uzi i MM od dvojice zlikovaca. Izlaz iz skladišta nalazi se u krajnjem desnom uglu u odnosu na ulaz. Prođite kroz njega i uđite u hidroavion da završite nivo.

CUT-SCENA: Lara se ušunjala u hidroavion i njuška po kutijama sa Bartolijevim logom. Odjednom, iz kokpita se čuje razgovor između Bartolija i njegovih plaćenika. Bartoli se raspravlja sa njima, i Lara ima problema da razazna njihov razgovor. Zato se išunjava ispod kutija i prilazi merdevinama koje vode do pilotske kabine, kako bi bolje čula. Bartoli potom pripoveda kako mu je otac nekada pričao kako je posedovao artefakt po imenu Seraf, ali je ostao bez njega, i poverio je svome sinu da ga opet nađe. Dok on to govori, Lara se penje uz merdevine, ali u tom trenutku Bartoli im prilazi i doziva svog plaćenika Erosa. Lara brzo pušta merdevine, pada u skladište i izvlači pištolje. Bartoli je potom otkriva, ona počinje da se povlači, ali na njenu žalost, jedan rmpalija joj prilazi s leđa, i udara je ključem u glavu. Lara pada u nesvest.

1 comment:

  1. Hello, good night, how are you? I hope great like your beautiful and interesting blog. I like this post and some of the above (I've had time to see, of course), very good blog! Already have one more follower. I wish you luck and hopefully soon upload a new entry with which to surprise us again.Congratulations!

    Now, I would like to invite you to my blog that specializes in the Tomb Raider series. If you like the world of Lara Croft (video games, movies, models, comics, wallpapers), the first female lead cybernetics, this is your space. Catch up with the latest news. Find out his last hours.
    ! TOMB RAIDER EVOLUTION!
    http://tombraidermania.blogspot.com.es/

    A big hug from Malaga, and quote myself am sorry but the only way I have to let me know.

    ReplyDelete